Den traditionella kollektionen

Vi har skapat en unik och klimatsmart ayurvedisk vattenflaska i koppar för dig som är en medveten konsument.

Kopparflaskan är gjord med ditt och naturens välmående i fokus. Den är ett vackert och genuint hantverk i ren koppar.
Tillverkad med traditionella metoder och omsorg i ayurvedans hemland.

Miljövänlig, hållbar och iögonfallande vacker. Vattenflaskan passar lika bra på yogapasset som på kontoret eller hemma som bordsvatten.

En ayurvedisk kopparflaska är ett strålande komplement till dig som strävar efter en medveten och hälsosam livsstil.

FRI FRAKT OCH SNABB LEVERANS

RENAR VATTEN

Koppar dödar naturligt och effektivt farliga bakterier i vatten. Vattnets pH-värde balanseras till alkaliskt.

NATURLIG

Flaskan är är tillverkad för hand av ett helt naturligt material. Fri från tungmetaller och gifter.

KLIMATSMART

Koppar är säkert, miljömedvetet och hållbart. Ett utmärkt alternativ till engångsplast.

BRA KARMA

Varje flaska ger oss möjlighet att bidra till kampen för ren vattentillgång för alla.

Anoveas unika koppardesign för kök och hem

Varför dricka vatten ur en kopparflaska?

Vatten som förvaras i en äkta kopparflaska renas på ett helt naturligt vis genom att vattnet infuseras med kopparjoner och dess unika egenskaper. 

Koppar gör ditt vatten alkaliskt, vilket hjälper kroppen att balansera kroppens pH-värde och har enligt Indiens holistiska läkesystem ayurveda många hälsofrämjande fördelar.

Studier visar att koppar är naturligt antibakteriellt, antiviralt, agerar som en effektiv antioxidant i kroppen, förbättrar immunförsvaret, eliminerar gifter och fria radikaler i kroppen.

Anoveas vattenflaskor är naturligt självsteriliserande och kräver inte lika mycket rengöring som andra vattenflaskor.

Vattenflaskan är hållbar och naturlig vilket gör den till ett självklart val för dig som värnar om hav, djur och natur. Med sin vackra vintage-stil och genuina kvalitetskänsla passar kopparflaskan in alla typer av miljöer och är en dröm att inreda med.

  • Skapar rent och fräscht dricksvatten
  • Tillverkad för hand i ayurvedans hemland
  • Ett miljövänligt alternativ till engångsplast
  • Vacker och välgörande

Ett genuint hantverk​

Våra vackra kopparflaskor är skapade med omsorg av skickliga hantverkare som använder traditionella metoder. Varje flaska är formad ur ett stycke ren koppar till en sömlös kopparflaska av mycket hög kvalitet. 

Flaskan glänser med en värmande jordnära ton och har en kall, djup och naturligt grundande känsla vid beröring. Varje del av processen görs för hand vilket gör varje flaska till ett unikt litet konstverk.

Skapad  av lokala hantverkare i Indien med ditt och naturens välmående i centrum. Hållbar och gedigen i sin konstruktion och design.

En tradition med djupa rötter

Koppar har använts av alla stora civilizationer sedan människan lärde sig hantera den. Metallen var högt aktad av egyptierna, romarna och den avancerade civilizationen i indusdalen. Kopparbägare användes flitigt inom sjukvård och till vardags för att minimera bakteriespridning.

 I indiens 7000 år gamla holististiska läkesystem ayurveda har det ett eget namn, ”Tamra jal”, och sägs balansera kroppens alla tre doshor. Vata, Pitta och Kapha.

Backad av modern vetenskap

Studier på hur koppar och vatten interagerar visar att koppar har helt unika egenskaper som gör det till ett utmärkt vattenkärl även i modern tid. 

Studier visar även att vatten som förvaras i kopparkärl blir rent från bakterier, virus och svamp. Vatten som förvaras i kopparkärl blir också alkaliskt genom kopparns förmåga att höja och sänka vattnets pH-värde.

Anovea - Ena foten stadigt i tradition och andra foten strävande framåt i innovation

Vi erbjuder sådant som vi själva använder och uppskattar men som är svårt att få tag på i bra kvalitet. Kopparflaskor, tungskrapor och sugrör i ren koppar skapade för hand med omsorg och kärlek i ayurvedans hemland Indien. Kopparglas av högsta kvalitet.

Varje kopparflaska är av allra högsta kvalitet och ett äkta hantverk som är både klimatsmart och hållbart.  Tack för att du överväger ett alternativ till engångsplast!

×

Kundvagn